bercuti bersama kawankawan !

assalamualaikum *jawab jangan tak jawab

weeee, lamanya aku tidak menghupdate ini beloggg . Agak rindu laa . Lama tidak meluahkan apa2 kat sini . hewhew . dok baca blog orang lain ja sebelum ni . Aku mesti lah rasa jeles . Jeles is cemburu ya . haha . orang lain bukan main syok lagi dok taip sini , taip sana . aku pun nanak juga . 

okay , nampak lain dak blog ni ? mesti la nampak lain kan , tengok tu dah bersawang habeh dah . ya laa , kan dah lama aku tak buka check tengok *okayakumerapu .  background blog ni la yang lain kan? saja laa  aku buat pembaharuan sikit . haha . baharu la sangat kan . 

okay , back to my tajuk entry tu , bercuti bersama kawankawan . woooo , terbaik wok . aku p teluk batik ngan kawankawan aku , nadhira, , fitrah , fasha , n farhah . ni  rombongan kampung nadhira , tapi dah dia yang ajak , so join aja la . haha . dia ajak semua budak perempuan kelas aku , 4Opal . tapi kami ja yang boleh ikut . aku ni kalau tidak , tak ikut . aku tumpang ja ni . asalnya fatin alawiyah yang pi tapi dia tak boleh pi plak haritu , so aku ganti ja ar . haha . okay la, tgok ar gambaq ni .


 haa , depa 3 orang ja mandi . aku jadi tukang snap gambaq pun jadi ar kan .
aku tak mandi sebab abah and beb aku tak bagi . *manja?ohhh tidak nah


ini la suasana teluk batik pada waktu pagi . err , tu tangan sapa aku tak tau -,-


kami naik jugak banana boat ni tapi gambaq ni bukan kami la . lupa snap time kami nak naik tu .


tengok tu , dalam tak mau mandi tapi basah jugak . ralit mesej ngan sapa entah la :/


baru sedaq ada orang snap gambaq . apa la budak ni .


tengah basah kuyup tu buleh lagi dok posing 


fitrah sentiasa memegang tangan aku ya sebab katanya kalau aku hilang , payah cari . :|
ni pakat jalan nak pi cari aiskrim ni , aku ar lapaq aiskrim .


see, dapat dah aiskrim . yayayay! ^^
 aku gtaw la kat beb aku yang aku beli aiskrim , pastu tau dia kata apa? 
beb : laaa , kan demam+selsema , awat makan ais?
aku : alaa, tak pa la . bukan ada sapa nak halang pun :))
beb: makan dak kon ais tu ?
aku : mesti la makannnn .
beb: mesti sedap kan ?
aku : of course lahhh sedap .
beb : penjual ais tu pakai sarung tangan dak masa buh ais tu ?
aku : errr , dakk pun .
beb : haaa, nampak dak dia buat apa sebelun dia pegang kon ais tu ?
aku : errrr, dak jugak .
beb : kot2 la kan dia garu tangan ka , lap peluh ka pi tandas ka kan pastu dia terus pegang kon tu jual kat orang . mesti sedap kan ?? bhahhaah(gelak jahat )
aku : owhhhh , tidakkk . okay , tak beli dah lepas ni ,
beb: haa baru padan muka . kita larang tak mau dengaq .
           aku : nak beli cornetto la lepas ni .
beb: laa, beli jugak . hurmmmmm

#itulah cara dia kalau tak bagi aku buat or makan something . :|

icecream is my favourite honey . :DD


waahh , bukan main gumbira lagi dapat aiskrim tu . *macambudakbudak
  

aku rasa macam overrr pulaksss . lantak la kann
topi tak beli pun =='


si farhah pun nak jugak . bagi pi la kan ? haha . tapi comey jugak .


Nadhira si comeyyy .


this is Fatin Shahira or FaSha . artiss tuuwww .
fitrah pi mana tak tau la . haha


haaa ni pun fitrah . ada jugak gambaq hang bertopi . haha


ouchhh, that's my cadbury ! :[
cadbury is my feevourite too .


ni nak balik dah ni . pakat tukaq baju dah kan tu . abaikan budak hujung belah kiri tu . thanks :)


woot^^ . pi rombongan bawak teddy tu . hampa buleh ? 
beb aku kata macam budakbudak ja main teddy . er , ada cek kesah ? 


teddy tu tak leh berpisah ngan aku ya . hadiah dari ibu aku

balik tu kami singgah lumut . shopping lagi . then terus ke penang . ingat nak pi padang kota la , tapi jalan tutp ka cena entah so , drebar terus ke tapak pesta . best cekk main pesta *akumuhung ! aku and kawankawan tak turun pun. malassss! 

trip ni best . tapi lai best kalau ada kawankawan yang lain n ada beb . haha . henset , sentiasa di tangan aku . cannot seperate . haha . broken english ar . 
okay , bubbye .




Jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita

4 cuit:

KhaiRin said...

best nyer dpt mandi laut

syed abu bakar said...

Wau ! cuti yang sangat bermakna .kt mana ni ?

azaliah said...

tak best sangat pun sebab tak mandi . haha

azaliah said...

syed : haha , kat teluk batik , perak .

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers